Kari

17. října 2008 v 15:19 |  Recepty z Red Dwarf

KariHovězí kari

Pro 2 - 3 osoby : 300 g zadního hovězího masa, asi 4 ks
mladého pórku, 2 lžíce sójové omáčky, 2 lžičky kari koře-
ní *, 1 lžička cukru, 1/2 lžičky Vegety nebo 1/4 lžičky Glu-
tasolu, asi 1 dl hovězího vývaru, asi 3 lžíce oleje na smažení,
popřípadě trochu alkoholu. (pivo? ;-) )

*) V případě, že chcete mít jídlo opravdu jako Lister, vezměte
plechovku s kari, z ní odeberte 2 lžičky a zbytek tam přidejte.

Maso nakrájejte na nudličky, dejte je do misky a zalijte só-
jovou omáčkou. Zatímco maso odpočívá v misce a pře-
jímá kořeněnou chuť sójového extraktu, nakrájejte šikmo
po délce pórek na dlouhé nudličky. Potom rozehřejte
pánev, přidejte olej a do horkého oleje vložte maso. Smaž-
te na prudkém ohni a stále míchejte. Asi za 5 minut se voda, kterou maso vypustilo, téměř vypaří. Pak přidejtekari koření, cukr a vzápětí pórek. Směs míchejte a pozorujte pórek : až začne jakoby vadnout, ale bude stále ještě zelený, blížíte se k závěru přípravy. Jídlo dochuťte Glutasolem zakápněte alkoholem, přelijte sběračkou vývaru, promíchejte a hned podávejte. Pokud vám smažení trvalo jen 8 - 10 min., bude maso šťavnaté a pórek svěže zelený.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Líbí se ti muj blog?

Jo je hezky
Ujde to

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama